Wat voor soort vereniging is NoNoMes?

NoNoMes is een traditionele gezelligheidsvereniging waarbij het maken en behouden van sociale contacten centraal staat. Door middel van verscheidene activiteiten zoals borrels, gala’s, hockeytoernooien en autorally’s brengt NoNoMes je dichter bij medestudenten van verschillende studies. Met een plek in de top vijf grootste gezelligheidsverenigingen van Amsterdam, zijn er bij NoNoMes altijd nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe ervaringen op te doen, en verhalen te delen.

 

Hoe verschilt NoNoMes van andere verenigingen?

NoNoMes verschilt zich op verschillende vlakken van andere verenigingen. NoNoMes is ten eerste onderscheidend op het gebied van de kennismakingstijd, aangezien deze afgelopen jaar opnieuw is ingedeeld om zo nog meer ruimte te kunnen creëren voor studenten om hun studie te halen.

In de categorie gezelligheidsverenigingen zit NoNoMes tussen het corporale en niet-corporale in. Zo hebben we niet zo veel verplichtingen als de corpora, maar werken we wel met een ongemengde dispuutscultuur (mannen en vrouwen apart), hebben we tradities, en handhaven we verscheidene mores. Daarnaast is NoNoMes qua ledenaantal groot genoeg om goede, grootse activiteiten neer te zetten, maar ook klein genoeg om alle leden persoonlijk te leren kennen.

 

Ik ben nog geen 18, kan ik wel lid worden?

Bij NoNoMes kun je lid worden vanaf je zeventiende. Echter is het dan niet toegestaan om bij NoNoMes-activiteiten alcohol te nuttigen. Minderjarige leden tekenen hier aan het begin van hun lidmaatschap een verklaring voor.

 

Kan ik ook lid worden als ik nog bij mijn ouders woon?

Jazeker! Je kan de activiteiten van NoNoMes gemakkelijk bereiken met openbaar vervoer. Bovendien zijn er na afloop van borrels altijd leden die een slaapplek voor je over hebben, zodat je ‘s nachts geen vervoer terug hoeft te regelen. Dit reizen zal überhaupt van korte duur zijn, want via de leden van NoNoMes heb je binnen no time een kamer in Amsterdam te pakken.

 

Is er een ontgroening?

NoNoMes heeft een kennismakingstijd waarbij er zowel ontgroenende elementen voorkomen als leuke activiteiten die geen ontgroenende elementen bevatten. Het doel van deze dagen is om kennis te maken met de vereniging en haar regels, gebruiken en tradities. Ook zijn deze dagen een ideale manier om je jaargenoten beter te leren kennen.

Er doen zich veel vooroordelen de ronde over de kennismakingstijd bij een studentenvereniging. NoNoMes neemt veiligheid erg serieus; vandaar dat er tijdens de kennismakingstijd geen sprake is van geweld, vernedering en/of alcoholmisbruik.

 

Hoelang duurt de KMT van NoNoMes?

In de eerste week vinden er verschillende activiteiten plaats in en rondom de sociëteit en aansluitend een weekend weg.

 

Hoe kom ik bij een dispuut?

Je loopt borrelrondes na de KMT van NoNoMes waarbij je bij verschillende disputen langsgaat en deze beter leert kennen. De keuze is zowel aan jou als het dispuut. Als je een dispuut hebt gekozen en zij jou ook loop je de Dispuuts-KMT. De lengte daarvan is afhankelijk van het dispuut. 

  

Wordt er rekening gehouden met tentamens en deadlines?

Ja, bij zowel activiteiten van NoNoMes als bij dispuutsactiviteiten wordt er rekening gehouden met tentamens en deadlines.

 

Is er veel verplicht in mijn eerste jaar?

Tijdens je eerste jaar bezoek je alle Algemene ledenvergaderingen. Daar zijn er ongeveer 5 van per jaar die altijd op een donderdagavond plaatsvinden. Tevens sta je een paar keer per jaar achter de bar en zet je jezelf in om het pand in goede staat te houden. Daarnaast is het afhankelijk van je dispuut welke activiteiten er precies verplicht zijn.

 

Hoeveel ben ik met NoNoMes bezig per week?

Wij borrelen standaard met de gehele vereniging op dinsdagavond. Daarnaast worden er door het jaar heen meerdere activiteiten georganiseerd door de vereniging of het dispuut waar je bij gaat, dus soms komt er nog een tweede activiteit bij in de week.

 

Is het mogelijk om niet bij een dispuut te gaan?

Ondanks de dispuutscultuur die wij kennen, is het mogelijk om niet bij een dispuut te gaan. Echter streven we er in eerste instantie naar om iedereen bij een dispuut te plaatsen.

 

Hoeveel contributie betaal ik per jaar?

130 euro, dit bedrag betaal je over het algemeen in twee termijnen.

 

 

Dit is NoNoMes: