Dit is NoNoMes:

Wat voor soort vereniging is NoNoMes?

NoNoMes is een traditionele gezelligheidsvereniging waarbij het maken en behouden van sociale contacten centraal staat. Door middel van verscheidene activiteiten zoals borrels, gala’s, hockeytoernooien en autorally’s brengt NoNoMes je dichter bij medestudenten van verschillende studies. Met een plek in de top vijf grootste gezelligheidsverenigingen van Amsterdam, zijn er bij NoNoMes altijd nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe ervaringen op te doen, en verhalen te delen.

Hoe verschilt NoNoMes van andere verenigingen?

In de categorie gezelligheidsverenigingen zit NoNoMes tussen het corporale en niet-corporale in. Zo hebben we niet zo veel verplichtingen als de corpora, maar werken we wel met een ongemengde dispuutscultuur (mannen en vrouwen apart), hebben we tradities, en handhaven we verscheidene mores. Daarnaast is NoNoMes qua ledenaantal groot genoeg om goede, grootse activiteiten neer te zetten, maar ook klein genoeg om alle leden persoonlijk te leren kennen.

Heeft NoNoMes een ontgroening?

Bij NoNoMes neemt iedereen deel aan het introductieweekend. Het doel van dit weekend is om kennis te maken met de vereniging en haar regels, gebruiken en tradities. Ook is dit weekend een ideale manier om je jaargenoten beter te leren kennen. Alhoewel dit weekend door sommigen soms als pittig wordt ervaren, is het een periode waar alle leden nog met veel plezier op terugkijken.

Er doen zich veel vooroordelen de ronde over de kennismakingstijd bij een studentenvereniging. NoNoMes neemt veiligheid erg serieus; vandaar dat er tijdens het introductieweekend geen sprake is van geweld, vernedering en/of alcoholmisbruik.

Zijn er veel verplichtingen?

In vergelijking met andere gezelligheidsverenigingen in Amsterdam heeft NoNoMes relatief weinig verplichtingen. Om de vereniging en haar leden te leren kennen, zul je in je eerste jaar een aantal keer achter de bar staan, maar NoNoMes verplicht niemand om aanwezig te zijn op haar activiteiten. Afhankelijk van het dispuut waar je je bij aansluit, zijn er echter wel verwachtingen. Deze verwachtingen verschillen per dispuut.

Hoeveel kost het om lid te zijn?

De contributie van NoNoMes bedraagt €120 per jaar, en wordt in twee termijnen afgeschreven.

Lijdt je studie onder het lidmaatschap?

Alle leden van NoNoMes volgen een opleiding in Amsterdam of omstreken. Vanuit de vereniging komt het dus vaak voor dat leden samen gaan studeren en elkaar ondersteunen in het leergedrag. Dit is mede mogelijk door het vrijblijvende karakter van NoNoMes: als je niet bij een activiteit kunt zijn, hoef je niet te komen. Hierdoor zal de vereniging nooit tussen jou en een tentamen of deadline komen te staan.

Naast deze studiegerelateerde vrijheid zijn er bij NoNoMes nog extra mogelijkheden jezelf te ontplooien. Zo is het mogelijk lid te worden bij een van de vele enthousiaste commissies die NoNoMes rijk is. Ook kiezen veel leden ervoor om een bestuursjaar te doen bij hun dispuut of bij de vereniging. Dit zijn niet alleen leuke manieren om aan jezelf te werken, het staat ook nog eens goed op je CV!

Ik ben nog geen 18, kan ik wel lid worden?

Dit kan. Echter is het dan niet toegestaan om bij NoNoMes-activiteiten alcohol te nuttigen. Minderjarige leden tekenen hier aan het begin van hun lidmaatschap een verklaring voor.

Kan ik me gedurende het collegejaar nog inschrijven bij NoNoMes?

In verband met het introductieweekend en de dispuutsverdeling is dit helaas niet mogelijk. De inschrijvingen sluiten dit jaar op vrijdag 7 september.

Kan ik ook lid worden als ik nog bij mijn ouders woon?

Jazeker! Je kan de activiteiten van NoNoMes gemakkelijk bereiken met openbaar vervoer. Bovendien zijn er na afloop van borrels altijd leden die een slaapplek voor je over hebben, zodat je ‘s nachts geen vervoer terug hoeft te regelen. Dit reizen zal überhaupt van korte duur zijn, want via de leden van NoNoMes heb je binnen no time een kamer in Amsterdam te pakken.